الکترولیز آب دریا و گندزدایی آب برج های خنک کننده پتروشیمی با سامانه ای دانش بنیان

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، سامانه ای مجهز به آند دارای پوشش نانوساختار وارد بازار شده است که از آن می توان برای الکترولیز آب دریا و بعلاوه گندزدایی آب برج های خنک کننده پتروشیمی استفاده کرد.

الکترولیز آب دریا و گندزدایی آب برج های خنک کننده پتروشیمی با سامانه ای دانش بنیان

به گزارش گروه علم و پیشرفت وبلاگ ورزشی 90 به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،الکترولیز آب دریا به دلایل مختلفی مانند فراوری هیدروژن یا حصول سدیم هیپوکلریت انجام می گردد. از هیدروژن حاصل از الکترولیز آب دریا در کاربردهای مختلفی همانند سلول های سوختی استفاده می گردد که می توانند انرژی و برق مصرفی منطقه ها مختلف را تامین کند. این سامانه به وسیله شرکت آتیه پردازان ظهور شریف و با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراوری شده است.

استفاده از هیپوکلریت فراوریی از الکترولیز آب دریا نیز در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی موجب کاهش مسائل ناشی از رسوب و خوردگی در قطعات و لوله های این صنایع می گردد. در فرایند الکترولیز از یک جریان الکتریکی مستقیم و دو الکترود استفاده می گردد. در این فرایند منبع جریان الکتریکی با جریان مستقیم به دو الکترود موجود در آب متصل می گردد و آب تجزیه شده و گاز هیدروژن در کاتد و گاز اکسیژن در آند فراوری می شوند.

این شرکت با اعمال پوشش دارای ساختار نانومتری با ابعاد حدود 20 نانومتر حاوی اکسیدهای فلزی مختلف موجب کاهش اندازه مصرف عناصر کاتالیستی گران قیمت شده است. به منظور الکترولیز آب دریا می توان از الکترودهای از جنس اکسیدهای فلزی مختلط (MMO)، استفاده کرد که معمولا نرخ سایش پایینی دارند و هندسه آنها تقریبا ثابت باقی می ماند.

این الکترودها که از موادی مانند IrO2، PtO2 و RuO2 ساخته می شوند جایگزین مناسبی برای آندهای قدیمی مانند آندهای گرافیتی هستند. اما هزینه این آندها زیاد است. بعضی از آندهای ارزانتر نیز با زیرلایه تیتانیوم خالص ساخته شده و پوششی از اکسیدهای مختلط بر آن اعمال می گردد. با توسعه الکترودهای نو مبتنی بر نانوفناوری و جایگزینی آنها با الکترودهای سنتی ساخته شده از عناصر فلزی گران قیمت مانند پلاتین و ایریدیوم هزینه فرایند الکترولیز کاهش یافته و بازده این فرایند افزایش می یابد.

حمایت ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عرضه این محصول و تجاری سازی آن سرعت بخشیده است.

منبع: خبرگزاری فارس

به "الکترولیز آب دریا و گندزدایی آب برج های خنک کننده پتروشیمی با سامانه ای دانش بنیان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "الکترولیز آب دریا و گندزدایی آب برج های خنک کننده پتروشیمی با سامانه ای دانش بنیان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید