جهانگیری:کُردها، ایرانی ترین قوم ایران هستند

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، تهران (پانا)- معاون اول رییس جمهور از استان کردستان به عنوان برجسته ترین بنیاد فرهنگی و تمدنی ایران یاد کرد و گفت به شهادت تاریخ کُرد ها ایرانی ترین قوم ایران هستند و هیچ قومی مانند آن ها اصالت خود را حفظ نکرده است.

جهانگیری:کُردها، ایرانی ترین قوم ایران هستند

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق دنیاگیری عصر امروز(شنبه) در نشست نخبگان، جوانان و فعالان اجتماعی و فرهنگی کردستان گفت: ممکن است در سیستم اداره کشور برخی اشکالات وجود داشته باشد که ناشی از نحوه مدیریت برخی مدیران است زیرا گاهی مدیرانی که انتخاب می شوند شایستگی ندارند و هزینه هایی برای کشور درست می نمایند.

معاون اول رییس جمهور شرح داد: آنچه مهم تر از تصمیمات مدیریتی است این است که ایران ملک مشاء همه ایرانیان است و هیچ کس نسبت به دیگری بیشتر صاحب حق نیست و ایران متعلق به همه ما ایرانیان است و پیشرفت و سربلندی ایران برای همه ما عزت آفرین است و اگر ایران در سختی و دشواری باشد، همه غصه دار می شویم.

دنیاگیری با بیان اینکه جوهره این ملت و فرهنگ و تمدن ایران طوری است که از زیر سختی ها و فشارها قد برافراشته و روی پای خود ایستاده است، اضافه نمود: ما در منطقه ای هستیم که خیلی از کشورهای منطقه نمی خواهند ایران سربلند و پیروز باشد اما همین فرهنگ و تمدن ایرانی باعث شده که نقش ایران در منطقه کلیدی باشد و با وجود آنکه در شرق و غرب ما آشوب و جنگ و خونریزی است، ایران کانون ثبات بخش منطقه است.

معاون اول رییس جمهور در ادامه با تأکید بر اینکه استان کردستان استانی پرظرفیت است و از مزیت های فراوانی برای توسعه برخوردار است، گفت: هم شرایط اقلیمی و هم منابع و ذخایر طبیعی فراوانی در استان وجود دارد اما مهمتر از این منابع، نیروی انسانی ارزشمند تحصیلکرده، خلاق و ریسک پذیر در استان کردستان است که قادر است بسکمک از مسایل و مسائل استان کردستان و حتی کشور را رفع کند.

دنیاگیری با تأکید بر اینکه نخبگان جامعه باید احساس مسئولیت داشته باشند و تلاش نمایند توسعه کشور پیش برود، اعلام کرد: متأسفانه احساسی که در تک تک آحاد مردم در هر استان نسبت به توسعه، فساد و تبعیض وجود دارد با واقعیت ها متفاوت است.

معاون اول رییس جمهور اضافه نمود: نخبگان باید نسبت به این موضوع حساس باشند و برای آن وقت بگذارند که احساس مردم نسبت به این مولفه ها به واقعیت نزدیک تر شود.

دنیاگیری با اشاره به اینکه احساس نسبت به عقب ماندگی، تبعیض، نابرابری ها و عدم اجرای عدالت، احساساتی مشترک در میان آحاد مردم همه استان های کشور است که موضوعی نگران نماینده است زیرا اگر مردم احساس نمایند تبعیض وجود دارد و عدالت اجرا نمی شود، آینده چنین مردمی روشن نخواهد بود.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: بدترین سرنوشت یک ملت از آن مردمی است که احساس نمایند آینده خوبی پیش روی خود ندارند و در این صورت است که امید آنها به آینده آسیب می بیند و فعالیت و تلاش کم می شود.

دنیاگیری گفت: نخبگان ممکن است از مدیران کشور ناراضی باشند ولی مردم و کشور خود را که حتماً دوست دارند پس باید برای مردم افق گشایی نمایند و افق های روشنی را پیش روی جامعه ترسیم نمایند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه کشور با مسائل جدی روبرو است و از مسایلی نظیر تحریم و بیماری کرونا رنج می برد گفت: مدیریت کشور ما در مقابله با کرونا نسبت به کشورهای پیشرفته قابل ارزیابی است و هر محققی می تواند آن را ارزیابی و بررسی کند.

دنیاگیری شرح داد: باید توجه داشته باشیم مدیریت و مقابله با کرونا در شرایطی بوده که به دلیل فشارها و تحریم ها دست ما را بسته است و یکی از اصلی تری درآمدهای کشور یعنی درآمدهای نفتی کاهش چشمگیری داشته است.

معاون اول رییس جمهور اضافه نمود: در سالیان اخیر گاهی درآمدهای نفتی کشور به سالانه 120 میلیارد رسیده است اما در سه سال اخیر هنوز نتوانسته ایم به مردم بگوییم که چه فشارهایی بر اصلی ترین منبع درآمدی کشور وارد شده است.

دنیاگیری با یادآوری فعالیت خود در کمیسیون بودجه مجلس در دوران نمایندگی گفت: زمانی کل درآمد نفت هفت میلیارد دلار بود که دو میلیارد دلار برای کالای اساسی، دو میلیارد دلار برای بنیه دفاعی و سه میلیارد دلار برای اداره کشور تعیین می شد. در سال 99 شرایط خیلی از آن سال هم از نظر درآمدهای نفتی بدتر بود اما مدیران کشور سینه خود را سپر کردند و محکم پای اداره کشور ایستادند و آبرو، تحربه و دانش خود را در این راه صرف کردند تا حتی المقدور فشارهای کمتری به مردم وارد شود.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه البته فشارها بسیار جدی بود و ملت ایران در این سال ها سختی های زیادی را تحمل کرده اند، گفت: مهم این است که بتوانیم از درون فشارها و تهدیدها، فرصت برای توسعه کشور خلق کنیم. شاید کسی تصور نمی کرد که زمانی مدارس و دانشگاه های کشور تعطیل شود اما جریان علم و دانش متوقف نشود.

دنیاگیری اضافه نمود: زمانی معلمین در مدارس نگران بودند که دانش آموزان موبایل به مدرسه نیاورند اما امروز مدرسه در موبایل دانش آموزان آمده و حتی دغدغه امروز این است که برخی دانش آموزان از موبایل و تبلت برای ادامه تحصیل برخوردار نیستند. اگر زمانی به آموزش و پرورش می گفتیم که برخی دروس را از طریق فضای مجازی ارائه دهید شاید می گفتند امری نشدنی است اما امروز حدود 15 میلیون دانش آموز به شبکه شاد متصل هستند و از این طریق آموزش می بینند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه به گفته برخی اساتید دانشگاه آموزش دادن در فضای مجازی از آموزش حضوری سخت تر است و نیاز به صرف انرژی بیشتر دارد، گفت: اساتید معتقدند برای آموزش در فضای مجازی باید وقت بیشتری را صرف نمایند.

دنیاگیری ادامه داد: در شرایط تحریم به این نتیجه رسیدیم که باید در بنزین و گندم خودکفا شویم و تولید داخلی را تقویت کنیم. در شرایط تحریم به این باور رسیدیم که استان های مرزی بهترین و مهمترین سرمایه کشور هستند که به عنوان نمونه از همین مرز باشماق به گفته استاندار، هفت میلیارد دلار صادرات اجرا شده است.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری اینکه در آغاز شیوع کرونا به دلیل نبودن امکاناتی نظیر ابزار حفاظتی کادر درمان و دستگاه اکسیژن ساز، تعداد زیادی از کادر درمان شهید شدند اما با همت جوانان کشور همه تجهیزات و داروهای مورد نیاز تولید شد و در حال حاضر گروه های متعددی در کشور برای تولید واکسن فعالیت می نمایند.

دنیاگیری در بخش دیگری از سخنانش پیرامون مسایل استان کردستان گفت: کردستان می تواند از مراکز توسعه کشور باشد و دانشگاهیان و نخبگان علمی و فرهنگی این استان باید در این زمینه به منظور رفع موانع راهکار ارائه دهند البته برخی اشکالات مربوط به عدم انتصاب مدیران ارشد کشور از استان وجود دارد که باید گفت بر اساس قانون اساسی به عنوان نشان ملی که همه باید به آن وفادار باشیم همه شهروندان و ایرانیان از حق یکسانی برخوردارند و نباید در این زمینه تبعیض وجود داشته باشد ما باید کشور را با اصول اداره کنیم که این اصول قانون اساسی و رهکردهای رهبر معظم انقلاب است. اهل سنت می توانند در پست های مختلف مدیریتی کشور قرار بگیرند امروز خوشبخنانه در سطح ملی و دولت، آقایان زنگنه و امیری متعلق به این خطه هستند و خوشبختانه روشنفکران و فرهیختگان کُرد جای خود را در سطوح ملی باز کرده اند.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در انتخاب مدیران مولفه های مختلفی مطرح می شود گفت: برخی از این معیارها در اختیار دولت نیست البته این اشکال که چرا مدیران کمی از استان کردستان در دولت فعالیت می نمایند درست است و باید به آن توجه شود.

دنیاگیری با اشاره به جایگاه سمن ها و سازمان های مردم نهاد گفت: هر جا که پای نهادهای مدنی به ویژه سازمان های مردم نهاد در میان باشد این موضوع تبدیل به مسأله ای ملی می شود مانند مسایل محیط زیست که افکار عمومی کاملاً بدان توجه دارند و دولت نیز خود را برای رعایت آن ملتزم می کند. امروز هیچ طرحی در دولت به پیش نمی رود مگر آنکه در کمیسیون های دولت سمن های مرتبط با آن حضور داشته و دیدگاه های خود را مطرح نمایند. این موضوع امروز پشتوانه حقوقی پیدا کرده است.

معاون اول رییس جمهور در خصوص گلایه یکی از نمایندگان رسانه ها در خصوص عدم مصاحبه رییس جمهور با رسانه مطبوعش با وجود قول داده شده گفت: من این موضوع را به اطلاع آقای روحانی خواهم رساند اما باید متوجه بود که رییس جمهور گرفتاری های خیلی فراوانی دارد، قبول دارم که وضع ارتباطات دولت نامناسب است در ارتباط دولت با مردم و نخبگان اختلال وجود دارد و در رسانه هم نتوانسته حرفش را به خوبی به گوش جامعه برساند.

دنیاگیری در خصوص انتقاد مطرح شده پیرامون عملکرد صنعت پتروشیمی در کردستان گفت: هدف از ایجاد این صنعت در این منطقه کمک به شکل گیری صدها واحد سرمایه گذاری پایین دستی بود وگرنه ایجاد خط لوله برای اشتغال 500 نفر در صنعت پتروشیمی کار منطقی نیست. ما در شورای اقتصاد تکلیف کردیم تا همه واحدهای بزرگ در هنگام ساخت و بهره برداری چهار درصد از میزان سرمایه گذاری را به مسئولیت های اجتماعی خود اختصاص دهند. این موضوع یک وظیفه ای است که همه دنیا آن را پذیرفته اند و می تواند این مسئولیت اجتماعی در موضوع ورزش تجلی یابد. من از استاندار کردستان می خواهم که برای جذب حامی به منظور تقویت ورزش استان تدبیر کند و اگر لازم بود ما نیز کمک خواهیم کرد.

معاون اول رییس جمهور درباره مسایل مطرح شده پیرامون زبان کُردی گفت: این زبان اکنون تا مقطع کارشناسی در دانشگاه تدریس می شود و در صورت تهیه برنامه و کتب آموزشی می تواند در کارشناسی ارشد نیز دانشجو قبول کند. در مسایل فرهنگی توجه به الگوها و انسان های بزرگ برای مردم ارزشمند است. تهیه فیلم یا مستندهای فاخر می تواند موجب غرور ملی در مردم شود.

دنیاگیری با اشاره به مسایل مطرح شده پیرامون مدیریت زنان از افزایش 26 درصدی مدیریت بانوان در دولت خبر داد و گفت: امروز روسای سازمان ها و شرکت های بزرگی نظیر هواپیمایی و پتروشیمی از میان خانم ها انتخاب می شوند.

معاون اول رییس جمهور با اشاره به اظهارات یکی از بانوان حاضر در جلسه پیرامون خشونت علیه زنان گفت: دولت لایحه جلوگیری از خشونت علیه زنان را تهیه کرده است این موضوع که خشونت علیه بانوان رخ می دهد غم انگیز است که باید با قانون مقابل آن ایستاد.

دنیاگیری با اشاره به مسایل مربوط به آب، در استان گفت: موضوع آب موضوعی ملی است و نباید به مسأله ای اختلافی میان استان ها مبدل شود. حتماً همه ایرانیان می خواهند که دریاچه ارومیه احیا شود. خشکسالی این دریاچه می تواند باعث از بین رفتن زندگی 20 میلیون ایرانی شود. درعین حال باید مواظب مسأله آب استان کردستان نیز بود، چهره های علمی باید موضوعات این چنینی را در چارچوبی پیوسته و با نگاه ملی بررسی نمایند.

در این مراسم همچنین تعدادی از نخبگان، جوانان و فعالان عرصه اجتماعی و فرهنگی به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند.

منبع: خبرگزاری پانا

به "جهانگیری:کُردها، ایرانی ترین قوم ایران هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "جهانگیری:کُردها، ایرانی ترین قوم ایران هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید