خورش ماست اصفهانی و 14 نکته برای تهیه آن

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، خورش ماست یک غذای اصیل اصفهانی محسوب می گردد. این غذا را اغلب به عنوان یک دسر سرد مصرف می نمایند. این دسر طعم خاص و متفاوتی دارد و برای افرادی که در پی طعم های ناآشنا هستند یک غذای منحصر به فرد محسوب می گردد.

خورش ماست اصفهانی و 14 نکته برای تهیه آن

خورشت ماست اصفهانی، مثل هلیم حالتی کشسان دارد و علاوه بر طعم متفاوت و بی نظیرش، دارای شکل و ظاهری اشتها برانگیز است. رنگ زرد این دسر به همراه رنگ قرمز زرشک و ترکیب آن با رنگ سبز پسته، هر عاشق غذایی را می تواند سر ذوق بیاورد. اگر از عطر و طعم زعفران لذت می برید از درست کردن خورش ماست غافل نشوید.

طرز تهیه خورشت ماست اصفهانی

مواد لازم:

  • 1 کیلوگرم ماست یونانی
  • 200 گرم شکر
  • 2 عدد زرده تخم مرغ
  • 4 قاشق چای خوری گلاب
  • 1/2 قاشق چای خوری پودر هل
  • 1/4 قاشق چای خوری زعفران
  • 300 گرم گوشت گردن بره
  • 1 عدد پیاز
  • 240 میلی لیتر آب تازه جوشیده شده
  • 1/2 قاشق چای خوری زردچوبه
  • 1/2 قاشق چای خوری فلفل سیاه
  • 1/4 قاشق چای خوری نمک
  • زرشک خشک
  • پسته و بادام خلال شده

دستور تهیه خورش ماست برای 6 نفر

  1. زعفران را با یخ یا آب داغ آب کنید.
  2. پیاز را 4 قسمت کنید و با گوشت داخل قابلمه بریزید.
  3. نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنید.
  4. آب بریزید.
  5. حرارت را کم کنید.
  6. گه گاه گوشت گردن را بچرخانید تا خوب بپزد.
  7. وقتی گوشت کامل پخت آن را بردارید و اجازه دهید خنک گردد.
  8. آب گوشت را نگه دارید و پیاز را دور بریزید.
  9. گوشت را به خوبی بکوبید تا کش دار گردد.
  10. آب گوشت را قاشق به قاشق اضافه کنید تا گوشت حالت خامه ای پیدا کند.
  11. گوشت را کنار بگذارید تا بعدا از آن بهره ببرید.
  12. زرده تخم مرغ و شکر را با هم زن مخلوط کنید.
  13. ماست را کم کم اضافه کنید.
  14. این ترکیب را روی شعله گاز با حرارت ملایم قرار دهید. گه گاهی هم بزنید.
  15. همین که ترکیب به جوش آمد، آن را از روی حرارت بردارید.
  16. گلاب و زعفران را بریزید.
  17. گوشت را کم کم اضافه و خوب مخلوط کنید.
  18. مواد را در ظرفی بریزید و اجازه دهید تا خنک گردد.
  19. سپس آن را به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید.
  20. خورشت ماست را در زمان سرو با خلال پسته، بادام و زرشک تزئین کنید.

خداقوت! خورشت ماست شما آماده خوردن است.

زمان آماده سازی مواد 30 دقیقه، زمان پخت 1 ساعت و 45 دقیقه و زمان مناسب برای سرد کردن آن 12 ساعت است.

طرز تهیه خورش ماست اصفهان بدون پختن ماست

دستور تهیه این خورش تفاوت چندانی با روش قبل ندارد. کافی ست گوشت را به مدت 3 الی 4 ساعت با پیاز و برگ بو بپزید. گوشت را ریش ریش کنید و با گوشت کوب بکوبید و سپس آن را کف مال کنید. کمی شکر به ماست چکیده شیرین اضافه کنید و هم بزنید. سپس زعفران را به این مخلوط بیفزایید. گوشت را اضافه کنید و هم بزنید تا درون ماست به طور کامل باز گردد.

این مخلوط را به مدت 3 الی 4 ساعت در یخچال قرار دهید. کمی خلال پسته و زرشک روی آن بریزید و نوش جان کنید.

طرز تهیه خورشت ماست با ثعلب

برای درست کردن خورش ماست با ثعلب کافی ست زمانی که شکر را به ماست اضافه می کنید، کمی ثعلب به آن بیفزایید. این کار به کش دارشدن خورش شما یاری می نماید. بعلاوه اگر در خاتمه کار متوجه شدید که خورش ماست شما شل شده است، قبل از آن که آن را در یخچال قرار دهید، کمی ثعلب درون آن بریزید.

خورش ماست با مرغ

برای تهیه این خورش ماست می توانید به چند صورت عمل کنید. در روش اول می توانید در دستور اصلی خورش ماست به جای گوشت گردن از گوشت مرغ استفاده و به همان صورت سرو کنید. در روش دوم می توانید از یک دستور تازه پیروی کنید که در ادامه شرح می دهیم.

750 گرم مرغ را خرد کنید. 2 عدد پیاز را خلالی برش بزنید. 2 قاشق چای خوری زعفران را به همراه پیاز به مرغ اضافه کنید. آب بریزید و به مدت 1 ساعت حرارت دهید. استخوان ها را جدا کنید اما گاز را همچنان روشن نگه دارید. 2 قاشق چای خوری زعفران و خلال پوست پرتقال را اضافه کنید. 10 دقیقه دیگر روی گاز حرارت دهید.

2 قاشق چای خوری زعفران را به ماست اضافه کنید و هم بزنید. گوشت مرغ را از مواد جدا و آن را ریش ریش کنید. مخلوط ماست و زعفران را به مواد اضافه کنید و حرارت دهید. قبل از این که آغاز به جوشیدن کند، آن را از روی گاز بردارید. در صورت احتیاج، به سس آماده شده نمک بزنید. سس را به تکه های مرغ اضافه و آن ها را مخلوط کنید. کمی زرشک و پسته برای تزئین بریزید. خورش ماست شما آماده است.

14 نکته برای تهیه خورشت ماست

  • در این غذا نباید گوشت زیر دندان احساس گردد.
  • خورش ماست اصیل اصفهانی به صورت سرد خورده می گردد.
  • برای تزئین این دسر می توانید از خانواده توت ها مثل انواع تمشک بهره ببرید. این تزئین ظاهر متفاوتی به این دسر می دهد. انواع گل خشک مثل گل محمدی هم می تواند برای تزئین مناسب باشد.
  • در طرز تهیه خورشت ماست اصیل از گوشت گردن استفاده می گردد. اما اگر گیاه خوار هستید می توانید گوشت را حذف کنید. این دسر بدون گوشت همچنان خوشمزه است.
  • اگر از طعم گوشت قرمز خوشتان نمی آید، می توانید از گوشت مرغ یا بوقلمون بهره ببرید.
  • هرچه گوشت را بیشتر بکوبید، خورش ماست شما کش دارتر می گردد.
  • به جای گوشت گردن از قسمت های دیگر گوشت گوسفند هم می توانید بهره ببرید.
  • اگر از ماست چکیده استفاده می کنید، می توانید کمی خامه در خورش ماست بریزید.
  • ماست شل و کم چرب باعث می گردد خورش ماست شما قوام کافی نداشته باشد و شل گردد.
  • برای کوبیدن گوشت از ظرفی بهره ببرید که از جنس روی نباشد.
  • برای سرو بهتر خورش ماست بهتر است از 24 ساعت قبل آن را تهیه کنید تا خوب جا بیفتد.
  • اگر گوشت را به مقدار کافی نکوبید، این امکان وجود دارد که خورش ماست شما شل گردد.
  • بهتر است برای ریز کردن گوشت از گوشت کوب برقی استفاده نکنید. استفاده از گوشت کوب برقی باعث می گردد مهم ترین خاصیت خورش ماست که همان کشسانی بودن این دسر است از بین برود.
  • به جای شکر می توانید از پودر قند بهره ببرید.
منبع: اسنپ مارکت

به "خورش ماست اصفهانی و 14 نکته برای تهیه آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خورش ماست اصفهانی و 14 نکته برای تهیه آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید