خوراکی هایی که دشمن استرس هستند

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مواد غذایی نقش بسزایی در کنترل استرس و اضطراب افراد دارند.

خوراکی هایی که دشمن استرس هستند

محسن پویان، محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت وگو با خبرنگار گفت: مواد غذایی نقش بسزایی در کنترل استرس و اضطراب افراد دارند و افراد می توانند با مصرف آن ها باعث افزایش سلامت روحی و جسمی خود شوند.

او ادامه داد: اگر به دنبال راهی آسان برای کنترل اضطراب خود هستید، می توانید با مصرف زیاد آب اضطراب خود را کنترل کنید. همه اندام های بدن از جمله مغز برای عملکرد درست خود احتیاجمند آب کافی است. یافته ها نشان داده است کمبود آب حتی به صورت خفیف بی قراری و استرس را افزایش می دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: لیمو، لیموترش، پرتغال، روغن گریپ فورت، ترنج، نارنگی و نارنج در رژیم های ضد استرس به علت خاصیت بالا بردن سطح خلق وخو استفاده می گردد؛ همچنین ثابت شده که مرکبات تأثیرات قابل توجهی بر افسردگی و اضطراب در موش ها و میمون ها داشته است بنابراین می توان همین نتایج را برای انسان ها پیش بینی کرد.

تاثیر استرس مادران شیرده بر نوزادان

پویان گفت: عسل با داشتن 200 فاکتور مغذی مهم مانند فروکتوز، گلوکز، آمینواسید های مختلف، ویتامین ها و مواد معدنی نقش مهمی در تغییر خلق وخوی افراد دارد. کرایسین که یک فلاونوئید است، به عنوان یکی آنتی اکسیدان مهم و همچنین ضد اضطراب در عسل وجود دارد.

او بیان نمود: افراد می توانند با مصرف گیاهانی مانند بادرنجوبه، چای سبز(به دلیل آلتینین موجود در چای) و ریشه سنبل الطیب از استرس خود بکاهند. فراد به یاد داشته باشید قبل از مصرف این گیاهان حتما با پزشک خود در مورد استفاده هر یک از این ها و مقدار آن ها مشورت کنید.

پویان گفت: طبق تحقیقات، افرادی که ویتامین B1 مصرف می نمایند از احساس آرامش و اعتماد به نفس بهتری برخوردار هستند. ویتامین B1 در غلات سبوس دار، حبوبات، گوشت و ماهی وجود دارد.

او توضیح داد: پیریدوکسین در صد ها واکنش متابولیکی مهم بدن دخیل است که از جمله این واکنش ها می توان به واکنش های مربوط به ساخت انتقال دهنده های عصبی مانند سروتونین و گابا اشاره نمود. اگرچه ویتامین B6 بر اضطراب تأثیرگذار است، اما بیش از اضطراب تأثیر خود را بر مسائل ثانویه ای مانند خستگی و افسردگی، که در نتیجه اضطراب به وجود می آید.

او ادامه داد: در مطالعات تعیین شده افرادی با سطح افسردگی و اضطراب بالا با کمبود ویتامین D روبرو هستند برای اینکه بدن دچار کمبود ویتامین D نگردد پیشنهاد می گردد پوست دست و پای خود را روزانه به مدت 30 دقیقه در مقابل آفتاب، بی واسطه (از پشت شیشه تأثیر نمی گذارد) قرار دهید.

پویان اضافه کرد: مشاهده شده رژیمی که در آن لیزین (یکی از بیست اسید آمینه اصلی یاخته های زنده) اندک است، می تواند سطح استرس را بالا ببرد. طبق تحقیقات افرادی که گندم غنی شده با لیزین را جزو اصلی رژیم غذایی خود قرار داده اند؛ استرس کمتری دارند. برای تأمین لیزین مورد احتیاج بدن باید به مقدار کافی لبنیات و غذا های دریایی مصرف گردد.

غذاهایی که در روزهای سرد سال باید به بچه ها بدهید + اینفوگرافی

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: افراد با اضطراب بالا بهتر است روز خود را با منابع غنی تریپتوفان مانند تخم مرغ، بوقلمون، توفو، ماهی غزل آلا، حبوبات، آجیل، دانه ها، شیر و پنیر آغاز نمایند. تریپتوفان، سروتونین خون را که یک هورمون شادی بخش است، افزایش می دهد و سطح اضطراب را پایین می آورد.

پویان در خاتمه گفت: مصرف حداقل سه وعده از ماهی های روغنی (سالمون، غزل آلا، تن، ساردین) در هفته اسید چرب مورد احتیاج بدن را رفع می نماید. اسید چرب برای سلامت مغز ضروری است و باعث کاهش اضطراب و استرس در افراد می گردد.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

به "خوراکی هایی که دشمن استرس هستند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراکی هایی که دشمن استرس هستند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید