داروی فلورازپام (Flurazepam) و درمان بی خوابی

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، فلورازپام (Flurazepam) از داروهای آرامبخشی است که کاربرد اصلی آن در درمان بی خوابی های کوتاه مدت بوده و به منظور برطرف بیدار شدن های مکرر شبانه تجویز می گردد. این دارو قبل از خواب مصرف می گردد. خواب آلودگی، عدم تعادل، فراموشی، وابستگی به دارو، تهوع، سردرد، سرگیجه و تاری دید بعضی از عوارض مصرف داروی فلورازپام می باشند.

داروی فلورازپام (Flurazepam) و درمان بی خوابی

چطور می توانیم بی خوابی را برطرف کنیم؟

بی خوابی از مسائلی است که اجازه نمی دهد شما بتوانید بعد از یک روز کاری خسته کننده خوابی آرام داشته باشید. شاید برای به خواب رفتن مدت ها به صفحه موبایلتان خیره شوید و یا کتاب بخوانید اما باز هم به سختی خوابتان ببرد. اگر در این مواقع اولین گزینه ای که به فکرتان می رسد استفاده از قرص خواب است دست نگه دارید چراکه به جز مصرف دارو راهکارهای دیگری هم برای برطرف بی خوابی وجود دارد. اجازه دهید مراجعه به داروخانه و تهیه یک داروی خواب آور آخرین راه پیش رویتان باشد.

اگر عاشق تنقلات و شیرینی جات مصنوعی هستید تعجبی ندارد که شب ها به راحتی نتوانید به خواب بروید. بنابراین توصیه می شود در اولین قدم رژیم غذایی خود را تغییر داده و عادات ناسالم غذایی مثل مصرف بیش از حد غذاهای چرب و کافئین را از آن حذف کنید. با این کار گام بلندی در جهت درمان بی خوابی برداشته اید.

دومین قدم برای رسیدن به یک خواب شیرین خداحافظی با افکار منفی و استرس است. اینکه در طول روز چه اتفاقاتی افتاده است و شما چه کردید ربطی به استراحت شبانه تان ندارد. اجازه بدهید ذهنتان کمی آرام باشد. روز بعد به اندازه کافی فرصت دارید جریانات گذشته را مرور کنید.

سومین قدم مربوط به لوازم الکترونیکی بالای سرتان می باشد. اگر عادت ندارید گوشی موبایل خود را شب ها هنگام خواب خاموش کنید و یا قصدتان این است که از آلارم آن برای بیدار شدن بهره ببرید پیشنهاد می کنیم از یک ساعت زنگ دار استفاده نموده و گوشی خود را خاموش یا در حالت پرواز قرار دهید. این کار باعث می شود مغزتان برای خوابی راحت و باکیفیت آماده شود.

چهارمین قدم فراهم کردن شرایط مناسب برای خواب است. تاریک بودن اتاق فاکتور مهمی است. علاوه بر آن استراحت درون تختخواب استانداردی که بدنتان را به هنگام خواب اذیت نکند تاثیر زیادی در خواب باکیفیت شما خواهد داشت. اگر با وجود رعایت تمامی این موارد باز هم با مشکل بی خوابی روبرو بودید بهتر است به پزشک مراجعه و از درمان های دارویی مثل کپسول فلورازپام بهره ببرید.

فلورازپام چیست؟

فلورازپام (Flurazepam) از داروهای آرامبخشی است که کاربرد اصلی آن در درمان بی خوابی های کوتاه مدت بوده و از آن برای برطرف بیدار شدن های مکرر شبانه هم استفاده می شود. مصرف این دارو برنامه خاصی نداشته و تنها در مواردی که فرد دچار اختلالات خواب می شود می تواند قبل از خواب آن را مصرف کند.

نام های تجاری، موارد مصرف، عوارض و تداخل دارویی

نام های تجاری Dalmane
موارد مصرف درمان اختلالات خواب
عوارض خواب آلودگی، عدم تعادل، فراموشی، وابستگی به دارو، تهوع، سردرد، سرگیجه، تاری دید، خشکی دهان، اسهال، افسردگی و مسائل تنفسی
تداخل دارویی ضد دردهای مخدر، بیهوش کننده های عمومی، مهارکننده های مونوآمینواکسیداز، ضد افسردگی های سه حلقه ای و داروهای پایین آورنده فشار خون (کلونیدین، متیل دوپا، رزرپین)، ایتراکونازول و کتوکونازول، فلوواکسامین، نفازودون، فنی توئین، ریفامپین، تئوفیلین، بوسپیرون، زولپیدم

مقدار و نحوه مصرف فلورازپام

میزان دقیق مصرف این دارو باید توسط پزشک مشخص شود. به طور معمول به منظور درمان بی خوابی در بزرگسالان مقدار 15 الی 30 میلی گرم از دارو قبل از خواب مصرف می شود.

نکاتی که در ارتباط با مصرف این دارو باید بدانید

  1. مصرف این دارو در زنان باردار اکیدا ممنوع است چراکه ممکن است باعث نقص عضو جنین شود.
  2. در افراد با بیماری های تنفسی و اختلالات شخصیتی این دارو با احتیاط باید مصرف شود.
  3. مصرف طولانی مدت این دارو موجب وابستگی به آن می شود؛ بنابراین هیچ گاه خودسرانه از آن استفاده نکنید.
  4. در صورتیکه بعد از چند روز مصرف دارو بی تاثیر بود باید به پزشک مراجعه شود.
  5. این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.
  6. بهتر است دارو موقع خواب مصرف شود.
  7. بهتر است در موقع رانندگی و کار با وسایلی که نیاز به دقت زیاد دارد احتیاط کنید. چراکه این دارو شما را خواب آلود می نماید.
  8. مصرف الکل عوارض جانبی دارو را افزایش می دهد.
  9. پزشک شما از هر نوع داروی دیگری که مصرف می کنید باید اطلاع یابد.
  10. توصیه می شود این دارو در دوران شیردهی استفاده نشود.
  11. از قطع مصرف ناگهانی فلورازپام بپرهیزید.

توصیه ها و مراقبت های پرستاری

  • در افراد سالمند و افراد ضعیف و نوجوانان کاهش مقدار دارو ممکن است ضروری باشد.
  • در بیماران با مشکل کبدی و کلیوی، دوزهای پایین تری باید استفاده شود.

چنانچه تمایل دارید به منظور برطرف بی خوابی های شبانه خود به جای مصرف داروهای شیمیایی از روش های خانگی بهره ببرید پیشنهاد می کنیم به لینک های زیر رجوع کنید.

بیشتر بدانید:

  • درمان بی خوابی بدون داروهای گیاهی و شیمیایی
  • روش های خانگی درمان بی خوابی شبانه

امیدواریم از این مطلب استفاده کافی را برده باشید. خواهشمندیم درصورتیکه تجربه مصرف این دارو را به عنوان قرص خواب داشته و دیدگاهی در این باره دارید با دیگر خوانندگان مجله وبلاگ ورزشی 90 در قسمت نظرات به اشتراک بگذارید.

برگرفته از: drugs.com

منبع: setare.com

به "داروی فلورازپام (Flurazepam) و درمان بی خوابی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "داروی فلورازپام (Flurazepam) و درمان بی خوابی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید