با طرز تهیه شیرینی بهشتی در فر یا بدون فر آشنا شوید
به گزارش وبلاگ ورزشی 90، شیرینی بهشتی یا کرکی، شیرینی محبوب ایرانیان است که در عید نوروز برای پذیرایی از مهمان ها بسیار کاربرد دارد. شیرینی بهشتی را همانند شیرینی های ایرانی دیگر، می توان به فرم ها و اشکال متنوعی تهیه کرد. در طرز تهیه شیرینی بهشتی ابتدا پودر قند و روغن قنادی را ترکیب نموده و هم بزنید. پس از آماده شدن مایه سفید و پوک، وانیل، پودر هل و روغن مایع را اضافه کنید. خمیر را به دو قسمت تقسیم نموده و به یکی پودر کاکائو و به دیگری زعفران اضافه کنید. آرد را به مخلوط بیفزایید، هم بزنید و از چرخ گوشت رد کنید. خمیر را داخل قیف ریخته و با ماسوره روی کاغذ روغنی شکوفه بزنید. روی شیرینی ها پودر پسته و کنجد بریزید و در فر بپزید.

در صورتی که به یادگیری فوت وفن ها و طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی علاقه مند هستید، در ادامه این مطلب از وبلاگ ورزشی 90 با ما همراه باشید.
شیرینی بهشتی | |
تعداد نفرات | 6 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان تهیه | 60 دقیقه |
مقدار سختی | میانه |
طرز تهیه شیرینی بهشتی ترد و کرکی
همان طور که می دانید شیرینی بهشتی یا کرکی بسیار نرم است، به نحوی که مانند پشمک یا آرد به راحتی به دست می چسبد. اگر می خواهید شیرینی فوق العاده ای را تهیه کنید، باید تمامی مراحل طرز تهیه شیرینی بهشتی را به دقت انجام دهید. ضمناً نکات مختلفی که نتیجه کار شما را بهتر می نماید، از قلم نیندازید. برای مثال باید مقدار دقیقی از مواد اولیه را بهره ببرید.
در صورتی که چرخ گوشت در دسترس دارید، می توانید خمیر را چرخ کنید تا یک بافت نرم و لطیف به دست آید. با این کار، خمیر به راحتی در ماسوره شیرینی بهشتی قرار می گیرد و شکل خود را از دست نمی دهد. در ادامه قصد داریم تا دستور پخت شیرینی بهشتی را آموزش دهیم، اما پیش از یادگیری طرزتهیه شیرینی بهشتی بهتر است با انواع شیرینی خشک آشنا شوید.
مواد اولیه شیرینی بهشتی قیفی
مواد لازم برای طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون روغن جامد شامل موارد زیر است، پس برای درست کردن شیرینی بهشتی ابتدا مواد اولیه زیر را آماده کنید:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
پودر قند | 100 گرم |
آرد | 200 گرم |
روغن قنادی | 100 گرم |
روغن مایع | 25 گرم |
پودر کاکائو | 2 قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
پودر پسته و کنجد | به میزان کافی |
دستور پخت شیرینی بهشتی (شیرینی کرکی)
طرز تهیه شیرینی بهشتی با روغن مایع به شرح زیر است:
- مرحله اول: در اولین گام از دستور پخت شیرینی بهشتی قیفی ابتدا پودر قند و روغن قنادی را با یکدیگر مخلوط نموده و به مدت 10 تا 15 دقیقه با همزن برقی ترکیب کنید. توجه داشته باشید که همزن را باید روی تندترین دور قرار دهید. علاوه بر این، چند بار دستگاه را خاموش و روشن کنید تا در برترین حالت کار کند. نکته دوم، استفاده از لیسک برای تمیز کردن بدنه ظرف هنگام کار با همزن است؛ این نکته به یک دست شدن مایه شیرینی یاری می نماید.
- مرحله دوم: پس از آنکه مایه سفید و پوک آماده شد، وانیل و پودر هل را به همراه روغن مایع به آن اضافه کنید و دوباره با همزن برقی، ترکیب را به طور کامل هم بزنید. مایه ای که به دست می آورید، باید شبیه خامه باشد.
- مرحله سوم: برای رنگی شدن شیرینی کرکی در طرز تهیه شیرینی بهشتی شکلاتی، پودر کاکائو را به مخلوط خود اضافه کنید. البته با یاری رنگ خوراکی یا زعفران دم نموده غلیظ نیز می توانید شیرینی کرکی بهشتی را به رنگ دلخواه خود درآورید.
- مرحله چهارم: با توجه به تعداد رنگ ها، مایه شیرینی را با حجم مساوی در ظرف های جداگانه بریزید. مثلا اگر قصد دارید دو رنگ متفاوت از شیرینی بهشتی داشته باشید، خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید. سپس آرد الک شده را به تعداد ظروف، به میزان مساوی تقسیم نموده و داخل هر ظرف بریزید. آرد باید حتما آرام آرام اضافه و مخلوط گردد؛ این مسئله به یک دست شدن آن یاری نموده و از سفت شدن خمیر جلوگیری می نماید.
- مرحله پنجم: مخلوط ها را بعد از اضافه کردن آرد با لیسک هم بزنید و سپس کمی با دست ورز دهید. برای اینکه مخلوط به خوبی نرم گردد، حتما 3 بار با چرخ گوشت مواد را چرخ کنید.
- مرحله ششم: می توانید از قیف و ماسوره شیرینی بهشتی برای تهیه شیرینی بهره ببرید. همان طور که می دانید با استفاده از ماسوره می توان شیرینی ها را به فرم دلخواه درآورد. روی سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و خمیر را ابتدا در قیف بریزید؛ سپس با فاصله مناسب روی سینی قرار دهید. با استفاده از پودر پسته یا کنجد، شیرینی ها را تزیین نموده و برای پخت آماده کنید.
- مرحله هفتم: 15 دقیقه قبل از پخت شیرینی ها، فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سینی دارای خمیر شیرینی را به مدت 15 دقیقه در فر بگذارید. بعد از خروج سینی از فر و سرد شدن آن، شیرینی ها با کاردک را از سینی جدا نموده و در ظرفی دیگر بچینید.
طرز تهیه شیرینی کرکی یا بهشتی به خاتمه رسید. پیشنهاد می کنیم که اگر در پی طعم های شیرین و متفاوت هستید، با طرز تهیه شیرینی کره ای نیز آشنا شوید.
طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون فر
برای تهیه شیرینی بهشتی بدون استفاده از فر ابتدا شیرینی ها را مطابق آنچه شرح داده شد آماده نموده و داخل سینی بچینید.
- مرحله اول: یک قابلمه بزرگ را که سینی داخل آن جا می گیرد، روی شعله بگذارید و درون آن یک کاسه یا قالب فلزی قرار دهید تا سینی مستقیما کف ظرف نباشد.
- مرحله دوم: پس از آنکه قابلمه داغ شد، سینی را داخل آن قرار دهید و دم کنی را بگذارید.
- مرحله سوم: حرارت شعله را در حد ملایم تنظیم نموده و 30 دقیقه منتظر بمانید تا شیرینی ها بپزند؛ فقط دقت داشته باشید که نسوزند.
- مرحله چهارم: پس از آنکه لبه شیرینی ها برشته شد، سینی را از قابلمه خارج نموده و اجازه دهید تا خنک گردد.
فوت و فن شیرینی بهشتی
چندین نکته بسیار مهم در تهیه شیرینی بهشتی وجود دارد که با رعایت این نکات می توانید برترین طرز تهیه شیرینی پشمکی را دنبال کنید:
- در طرز تهیه شیرینی بهشتی بدون روغن صاف قنادی، به جای روغن قنادی از روغن جامد استفاده می نمایند. البته باید آن را ذوب کنید تا هنگام هم زدن با مشکل روبرو نشوید. اگرچه استفاده از روغن جامد به دلایل مضرت سلامتی آن، توصیه نمی گردد.
- توجه داشته باشید که مرحله مخلوط کردن روغن و پودر قند از اهمیت زیادی برخوردار است. 10 تا 15 دقیقه را به این کار اختصاص دهید؛ چراکه در صورتی که این مخلوط کاملا پوک باشد، شیرینی کرکی نیز پوک و ترد می گردد.
- آرد را به مقدار کافی بهره ببرید، در صورتی که مقدار آرد را کمتر از حد تعیین شده به کار ببرید، شیرینی بسیار نرم خواهد شد؛ درحالی که اگر بیشتر از حد تعیین باشد، شیرینی سفت می گردد. علاوه بر این الک کردن آرد در کیفیت شیرینی شما بسیار مؤثر است؛ بنابراین بهتر است آن را 3 بار به خوبی الک کنید.
- توجه داشته باشید اگر شیرینی شما با طعم زعفران است، حتما زعفران غلیظ تهیه کنید. این امر منجر به افزایش رنگ و عطر شیرینی شما می گردد و شیرینی بهشتی شکل خود را حفظ خواهد نمود.
- برای راحت تر پر کردن قیف، باید قیف خود را درون لیوان قرار دهید. دقت کنید که لبه های آن را به بیرون برگردانید تا مایه بیرون نریزد.
- اگر قیف و ماسوره قنادی برای درست کردن شیرینی استفاده نمی کنید، می توانید شیرینی بهشتی بدون قیف درست کنید. برای این کار با یک قاشق مایه را روی سینی بریزید و با چاقو روی آن ها را برش بزنید تا طرح دار شوند.
- همان طور که در دستور شیرینی بهشتی اشاره کردیم، بعد از آنکه سینی را از فر خارج کردید باید اجازه دهید تا سینی کاملاً خنک گردد؛ سپس شیرینی ها را از سینی بردارید. رعایت این نکته باعث می گردد شیرینی کرکی از هم نپاشد.
- در طرز تهیه شیرینی بهشتی با پیمانه، به جای وزن کردن مواد از پیمانه استفاده می نمایند. این روش مورد استفاده افرادی قرار می گیرد که تجربه بیشتری دارند.
- طرز تهیه شیرینی بهشتی با کره چندان متداول نیست، اما شما می توانید از کره استفاده نموده و آن را با روغن قنادی جایگزین کنید.
روش نگهداری شیرینی بهشتی
پس از آموزش شیرینی بهشتی اکنون این سوال پیش می آید که شیرینی بهشتی را چگونه نگهداری کنیم؟ به دلیل نبودن تخم مرغ در مواد اولیه شیرینی بهشتی، می توان مدت زمان طولانی تری این شیرینی را نگهداری کرد. نکته مهمی که در خصوص نگهداری شیرینی بهشتی فراموش نکنید، این است که باید آن را در جای خشک و خنک بگذارید تا ماندگاری شیرینی بهشتی افزایش یابد.
شیرینی بهشتی را داخل یک ظرف درب دار بریزید و در دمای محیط قرار دهید. این شیرینی احتیاجی به یخچال ندارد و می توان آن را در دمای محیط نگهداری کرد. شیرینی بهشتی در ظرفی درب دار تا یک ماه سالم باقی می ماند.
جلوگیری از خراب شدن شیرینی بهشتی
بهشتی شیرینی است که در معرض هوای آزاد سفت شده و دیگر قابل خوردن نخواهد بود؛ پس برای جلوگیری از خراب شدن شیرینی، دقت کنید که حتما درب ظرف بسته باشد. بعلاوه این شیرینی بافت نرم و لطیفی دارد، پس آن را داخل ظرف با فشار جای ندهید تا شکل شیرینی خراب نگردد.
با شیرینی بهشتی از مهمانان خود پذیرایی کنید…
با یاری دستور طرز تهیه شیرینی بهشتی و رعایت نکات مهمی که شرح داده شد، می توانید شیرینی خوشمزه ای برای عید آماده کنید. در غیر این صورت پیشنهاد می کنیم که با سفارش آنلاین شیرینی از وبلاگ ورزشی 90 ، هر آنقدر که مایل هستید از انواع شیرینی سفارش داده و در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
در خاتمه این اموزش شیرینی بهشتی پیشنهاد می کنیم که اگر به یادگیری دستور تهیه دیگر شیرینی ها علاقه مند هستید، طرز تهیه شیرینی نعلی خانگی را نیز دنبال کنید.
سوالات متداول
اگر خمیر شیرینی بهشتی سفت شد چه کنیم؟
اگر آرد را بیش از میزان لازم اضافه کنید، خمیر شیرینی سفت خواهد شد. اگر خمیر سفت بود، میزان کمی روغن مایع اضافه کنید. توجه داشته باشید که از همان ابتدا میزان آرد را به صورت کنترل شده داخل خمیر بریزید، چراکه اضافه کردن روغن زیاد باعث می گردد تا شیرینی داخل فر پهن شده و روغن پس بدهد.
چرا شیرینی بهشتی سفت میشه؟
دلیل سفت شدن شیرینی بهشتی، استفاده بیش از حد از آرد است. بعلاوه اگر شیرینی ها زیاد داخل فر باقی بمانند، سفت شده و بافت خود را از دست می دهند.
چرا شیرینی بهشتی از قیف بیرون نمیاد؟
بیرون نیامدن شیرین بهشتی از قیف به دلیل زیاد بودن آرد یا کم بودن روغن اتفاق می افتد، پس نسبت مواد اولیه را به دقت رعایت کنید. بعلاوه خشک بودن بیش از حد قیف نیز ممکن است موجب این مشکل گردد، پس داخل قیف را با میزان خیلی کمی روغن چرب کنید.
منبع: اسنپ فود