کاروانسراهای سمنان احیا می شوند، رویای موزه دار شدن سمنان محقق می گردد

به گزارش وبلاگ ورزشی 90، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان گفت: موزه بزرگ سمنان بعد از 16 سال با تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی راه اندازی می گردد، تا به امروز سمنان موزه ای نداشته و این بزرگترین موزه مردم شناسی استان بوده و قرار است اشیایی که اکتشاف می گردد در آن به نمایش گذاشته گردد.

کاروانسراهای سمنان احیا می شوند، رویای موزه دار شدن سمنان محقق می گردد

مهدی جمال در گفت وگو با خبرنگار میراث آریا گفت: 35 میلیارد ریال بودجه برای راه اندازی این موزه اختصاص داده شده است و ساخت آن دو سال زمان می برد.

او اضافه کرد: استان سمنان یکی از استان های پهناور است که ظرفیت های زیادی در حوزه میراث فرهنگی دارد. این استان سرزمین کاروانسراهاست و بهترین ظرفیتی که می تواند سمنان را در سطح کشور از نظر موضوع گردشگری معرفی کند.

او اضافه کرد: از 24 کاروانسرایی که در استان سمنان وجود دارد، تنها سه کاروانسرا در اختیار اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قرار گرفته است، 2 کاروانسرا نیز متعلق به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است و سایر آن در اختیار اداره اوقاف و امور خیریه استان قرار گرفته است، با این حال ما این کاروانسراها را مرمت نموده ایم و قرار شده در کوتاه مدت به ما واگذار نمایند.

جمال توضیح داد: حتی کاروانسرای سنگی که در منطقه آهوان دامغان در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار گرفته است، سال ها با بودجه میراث فرهنگی مرمت کردیم و اکنون به این ستاد اعلام کردیم که این کاروانسرا را در اختیار ما قرار دهد تا سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این منطقه تشویق کنیم تا هم در زمینه اقامت و تعداد بازدیدنمایندگان تقویت گردد و هم بتوانیم این معبر را به مقصد گردشگری تبدیل کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان با بیان این که ساماندهی این کاروانسرا می تواند تصادفات جاده ای را کاهش دهد، اضافه کرد: گردشگران و مسافران می توانند در این کاروانسرا استراحت و اقامت نمایند.

او اضافه کرد: تا کنون سه جلسه با ستاد اجرایی فرمان امام برگزار گردید و آن ها قول دادند در پروسه اداری کوتاه مدت این کاروانسرای سنگی را به ما واگذار نمایند.

جمال اظهار کرد: روبروی این کاروانسرا، کاروانسرای دیگری قرار گرفته است که در اختیار اوقاف است، در شورای برنامه ریزی استان سمنان موضوع واگذاری آن را مطرح نموده ایم. امیدواریم به کاروانسراها با نگاه مادی نگاه نگردد و موضوع گردشگری جدی گرفته گردد چرا که با پرداختن به موضوع میراث فرهنگی و گردشگری می توانیم به توسعه و اقتصاد استان یاری کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان اعلام کرد: با توجه به تأکید وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و امضای تفاهم نامه همکاری با اوقاف و امور خیریه کشور، امیدواریم ضمانت اجرایی آن با نگاه دوستان بالا برود، البته برای تحقق این موضوع باید معاونت ها به ویژه معاونت میراث فرهنگی کشور یاری کند.

جمال اظهار کرد: سه عارف بزرگ و نامدار در استان سمنان داریم که می توان به شیخ علاءالدوله سمنانی سده هفتم، بایزید بسطامی و شیخ ابوالحسن خرقانی در شاهرود اشاره نمود. همچنین پرونده بایزید بسطامی در حال آماده سازی برای ثبت در یونسکو است.

او توضیح داد: با توجه به فاخر بودن آرامگاه شیخ علاءالدوله، مرمت بنای آن با هماهنگی وزارتخانه و نمایندگان گروه بین المللی ایسکارسا در ایران انجام می گردد همچنین قرار است، توسط این گروه در خرداد 99 کارگاه های آموزشی برگزار گردد.

اختصاص 20 میلیارد ریال برای سامان دهی چشمه علی

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان از سامان دهی چشمه علی اطلاع داد و اضافه کرد: وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و معاون میراث فرهنگی 20میلیارد ریال برای ساماندهی چشمه علی دامغان اختصاص دادند، همچنین در حال طی کردن پروسه یونسکو برای ثبت جهانی این اثر هستیم.

او از مرمت مسجد تاریخانه و تپه حصار دامغان اطلاع داد و توضیح داد: جاده سنگفرش قصر بهرام یکی از جاده های تاریخی و بسیار مهم است، قرار بود اداره حمل و نقل راهداری جاده ای، یک جاده دیگر موازی آن احداث کند که آن را متوقف کردیم. همچنین برای مرمت این جاده تاریخی 10 میلیارد ریال اعتبار در نظر گفته شده است.

اختصاص 15 میلیارد ریال اعتبار برای بافت های تاریخی استان سمنان

جمال با اشاره به تخصیص 15 میلیارد ریال اعتبار برای هسته های تاریخی استان، اضافه کرد: شهرهای سمنان و دامغان بیشترین بافت های تاریخی را دارند، حفظ آن در اولویت ما قرار گرفته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان توضیح داد: موزه یخ و یخچال در روستای قاطول شهرستان آرادان همزمان با ایام دهه فجر به بهره برداری می رسد، این موزه به موضوعات آب اختصاص دارد.

32 رشته فعال صنایع دستی در استان سمنان وجود دارد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان درباره رشته های فعال صنایع دستی در این استان گفت: حدود 32 رشته صنایع دستی فعال مانند گلیم بافی، جاجیم، سفال، سرامیک و نمد در استان سمنان وجود دارد، حدود 5400 نفر صنعتگر داریم که 1300 نفر آن بیمه شدند.

او اضافه کرد: سنگ نمک درمانی به عنوان برند شهرستان گرمسار شناخته شده است.

جمال اظهار کرد: استان سمنان در موضوع صادرات صنایع دستی ضعیف است به این منظور با برگزاری 2 دوره آموزشی ویژه بسته بندی در سمنان و شاهرود به تقویت این بخش یاری می کنیم.

او اضافه کرد: 24 تعاونی صنایع دستی داریم که زیر نظر اتحادیه تعاونی های استان سمنان در زمینه صنایع دستی و فرش فعالیت می نمایند. از همه صنعتگران برای حضور در نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری تهران دعوت کردیم.

وجود 9 خانه دائمی صنایع دستی در استان سمنان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان از وجود 9 خانه دائمی صنایع دستی در استان اطلاع داد و توضیح داد: این خانه ها در تصدی دولت است و در اختیار صنعتگران قرار داده تا تا صنایع دستی در این استان رشد پیدا کند.

او درباره حمایت از صنعتگران گفت: سال 97 حدود 2 میلیارد ریال برای تهیه مواد اولیه صنایع دستی اختصاص دادیم تا از آن ها حمایت کنیم تا آموزش های بیشتری بدهند و در این زمینه نیز نظارت کردیم. همچنین امسال نیز یک میلیارد و 500 میلیون ریال تسهیلات برای خرید مواد اولیه به افراد ضعیف که در کارگاه های صنایع دستی روستاها کار می نمایند، قرار دادیم.

جمال توضیح داد: امسال شاهد رشد 38.5 درصدی اقامتگاه ها در سمنان بودیم، بزرگترین نرم افزار استان من را در خدمات سفر رونمایی کردیم به طوری که تمامی اطلاعات مربوط به مراکز اقامتی، خدمات رفاهی و تفریحی در آن وجود دارد.

81 بوم گردی در سطح استان سمنان فعال هستند

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان درباره میزان اقامتگاه های بوم گردی گفت: هم اکنون 81 بوم گردی فعال در سطح استان داریم و در دهه فجر نیز پنج اقامتگاه بوم گردی دیگر با اعتبار 40 میلیارد ریال افتتاح می گردد. بیشترین بوم گردی ها در منطقه گردشگری شهرستان مهدیشهر و شاهرود قرار گرفته است، 9 هتل در سطح استان وجود دارد.

او از ارائه 16 بسته فرصت سرمایه گذاری اطلاع داد و توضیح داد: این بسته ها شامل آب گرم شهرستان سرخه، جنگل ابر و ... است.

جمال اعلام کرد: جشنواره متعددی مانند جشنواره اقوام در سطح استان برگزار کردیم.

ساخت مجموعه فرهنگی گردشگری سرخه با اعتبار 400 میلیارد ریال

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سمنان از ساخت مجموعه فرهنگی گردشگری سرخه اطلاع داد و توضیح داد: این مجموعه در مرحله خاکبرداری قرار گرفته است و 400 میلیارد ریال اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است و در سال 1400 راه اندازی می گردد.

او درباره ژئوتوریسم گفت: در بحث کویر تا دریا یک محور گردشگری با مازندران تعریف کردیم، دو استاندار این استان ها نیز در جریان این موضوع هستند و برای تقویت ژئوتوریسم اقدامات کوتاه مدت تعریف کردیم. همان طور که می دانید سه استان سیستان و بلوچستان، سمنان و کردستان جزو محور توسعه گردشگری هستند.

جمال شعار استان سمنان در سال 99 را گردشگری روستایی مطرح کرد و اضافه کرد: در شورای برنامه ریزی و در یکی از کارگروه های پژوهش استان که با حضور استاندار تشکیل شد و در 9 کمیته نیز به تصویب رسید، موضوع گردشگری روستایی است تا اساتید دانشگاه ها بتوانند در این زمینه مطالعه نمایند.

منبع: میراث آریا

به "کاروانسراهای سمنان احیا می شوند، رویای موزه دار شدن سمنان محقق می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کاروانسراهای سمنان احیا می شوند، رویای موزه دار شدن سمنان محقق می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید