معرفی هلیله زرد و خواص درمانی آن
به گزارش وبلاگ ورزشی 90، موقع استفاده کردن از هلیله زرد باید آن را شکست، هسته آن را دور انداخت و پوست و گوشت خشک شده آن قابل استفاده می باشد. پوست و گوشت خشک شده آن را به صورت دم نموده، نیم کوب شده و یا

نویسنده: صمصام صانعی
نام علمی:
Terminalia citrine Roxb. و نام انگلیسی میوه آن (هلیله زرد) Yellow myrobalan می باشد. نام های دیگر آن در کتب طب سنتی و به عربی هلیله زرد و اهلیج اصفر نامیده شده است.تیره گیاه:
بادام هندی Combretaceaeنوع گیاه:
درختمشخصات ظاهری درخت:
درختی است به ارتفاع حدود 20 متر و برگ های آن متناوب و بیضوی کشیده و برخی دایره ای با قاعده قلبی می باشند. گل های آن نر و ماده و به رنگ زرد یا سفید کثیف با بوی نامطبوع و میوه اش (هلیله زرد) تخم مرغی شکل، زرد رنگ و تازه آن به ابعاد یک زردآلو می باشد و خشک شده آن مانند زردآلوی خشک شده است که یک هسته در آن واقع شده است.بیشتر بخوانید: بیماری های چشم و درمان آن
طبیعت هلیله زرد:
طبق نظر حکمای طب سنتی طبیعت آن سرد و خشک می باشد.رویش جغرافیایی:
در ارتفاعات 1500 متری از سطح دریا روی تپه های خشک داخل جنگل های پهن برگ کشور هند می روید.ترکیبات شیمیایی و مواد موجود در میوه (هلیله زرد):
تانن، اسید کبولیک، مواد رزینی، مواد پروتئینی و مواد قندی در آن تشخیص داده شده است.بخش مورد استفاده:
میوه (هلیله زرد)نحوه مصرف:
موقع استفاده کردن از هلیله زرد باید آن را شکست، هسته آن را دور انداخت و پوست و گوشت خشک شده آن قابل استفاده می باشد. پوست و گوشت خشک شده آن را به صورت دم نموده، نیم کوب شده و یا خیسانده در آب جوش استفاده می نمایند.خواص درمانی:
تقویت نماینده معده و مفید برای صرع صفراوی، مقوی مغز و قوای فکری و تصفیه نماینده خون می باشد. ضمناً برای تب ناشی از صفرا، سرگیجه، یرقان، کهیر، آبسه، دمل، بواسیر خونی و جوش های صفراوی نیز مفید است. از نظر خواص درمانی تقریباً با هلیله کابلی نسبتاً شباهت دارد.منبع مقاله :
صانعی، صمصام؛ (1395)، طبّ الصمصام -آشنایی با بیش از 400 نوع از گیاهان دارویی- (جلد دوم)، تهران: انتشارات حافظ نوین، چاپ اول.
منبع: راسخون
تاریخ انتشار: 17 آبان 1400
آخرین بروزرسانی: 17 آبان 1400
گردآورنده: oa90.1com.ir
شناسه مطلب: 66405
به "معرفی هلیله زرد و خواص درمانی آن" امتیاز دهید
دیدگاه های مرتبط با "معرفی هلیله زرد و خواص درمانی آن"
* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید